Maso na pivě se zelím

Maso na pivě se zelím

4-5 porcí

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1/2 hlávky menšího zelí
4 plátky krkovičky
1 klobáska
150 g uzeného
1 cibule
sůl, pepř
3 lžíce sójové omáčky
4 lžíce plnotučné hořčice
200-250 g kečupu
500 ml piva

Příslušenství:

míchací hák  
sestava na strouhání
nože

Postup:

1. Nádobu uzavřete sestavou na strouhání (plátky).   
2. ½ hlávky menšího zelí překrojte na menší kousky a nastrouhejte rychlostí 5. 
3. Dejte stranou.   
4. Do nádoby vložte nože.   
5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
6. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.   
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
8. Osolte a opepřete 4 plátky krkovičky. Nakrájejte na proužky a vložte do nádoby.   
9. Přidejte 1 klobásku nakrájenou na kolečka a 150 g uzeného nakrájeného na kostičky, nastrouhané zelí, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce plnotučné hořčice, 200-250 g kečupu a zalijte 500 ml piva.  
10. Vařte 40-50 minut / 100 °C / rychlost 1 s otevřeným otvorem pro únik páry.