Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

2 plechy

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

240 g hladké mouky  
160 g povoleného másla   
80 g moučkového cukru  
1 žloutek  
100 g loupaných mandlí   
moučkový cukr na obalení 

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Vložte 1 žloutek, 160 g povoleného másla a 80 g moučkového cukru.  
3. Utřete 2 minuty / rychlost 2.  
4. Přidejte po částech 240 g hladké mouky.  
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
6. Těsto dopracujte ručně do tvaru válečku.  
7. Váleček zabalte do potravinářské folie a dejte chladit na cca 6 hodin.  
8. Vychlazené těsto krájejte na půl centimetru silné plátky.  
9. Plátky položte na pečící papír a ozdobte mandlemi.  
10. Pečte 15 minut / 180 °C.  
11. Hotové a ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.