Masarykovo cukroví

Suroviny:
240 g hladké mouky
160 g povoleného másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
100 g loupaných mandlí
moučkový cukr na obalení
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Vložte 1 žloutek, 160 g povoleného másla a 80 g moučkového cukru.
3. Utřete 2 minuty / rychlost 2.
4. Přidejte po částech 240 g hladké mouky.
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
6. Těsto dopracujte ručně do tvaru válečku.
7. Váleček zabalte do potravinářské folie a dejte chladit na cca 6 hodin.
8. Vychlazené těsto krájejte na půl centimetru silné plátky.
9. Plátky položte na pečící papír a ozdobte mandlemi.
10. Pečte 15 minut / 180 °C.
11. Hotové a ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.