Margot bábovka

Margot bábovka

1 bábovka

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 čokoláda Margot 
1 smetana ke šlehání 
2 vejce 
100 g moučkového cukru 
250 g polohrubé mouky 
1/2 kypřicího prášku  
50 g strouhané čokolády 

Příslušenství:

Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte 2 bílky a šlehejte 2,5 minuty / rychlost 4. 
3. Sníh dejte stranou. 
4. Přidejte 2 žloutky, 1 smetanu ke šlehání a 100 g moučkového cukru. 
5. Šlehejte 15 sekund / rychlost 5. 
6. Přidejte 1 nastrouhanou čokoládu Margot, 50 g strouhané čokolády, 250 g polohrubé mouky a ½ kypřicího prášku. 
7. Šlehejte 15 sekund / rychlost 2. 
8. Opatrně ručně vmíchejte sníh. 
9. Vložte do vymazané a vysypané formy a pečte 60 minut / 170 °C.