Mangové kari

Mangové kari

4 porce

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g krůtích medailonků
2 lžíce žluté curry pasty
4 lžíce olivového oleje
80 g čerstvého strouhaného zázvoru
1 cibule
1 lžička římského kmínu
400 g kokosového mléka
0,4 l vývaru
1 mango
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

Míchací hák
Nože

Postup:

1.    Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
3.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
4.    Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5.    Přidejte 80 g zázvoru, 2 lžíce curry pasty, lžičku římského kmínu a 4 lžíce olivového oleje.
6.    Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
7.    Přidejte 500 g osoleného a opepřeného krůtího masa.
8.    Restujte 10 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
9.    Podlijte 400 ml vývaru a vařte 40 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
10.    Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené mango.
11.    Vařte 10 minut/ 100 °C/ rychlost 1.
12.    Přilijte 400 g kokosového mléka a dochuťte.