Mango kulfi - indická zmrzlina

Mango kulfi - indická zmrzlina

16 mini nanuků

25 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 hrnky tučného mléka
1/2 plechovky kondenzovaného mléka
1 lžíce nahrubo posekaných pistácií
1/2 lžičky mletého kardamomu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 hrnky mangového pyré 

Ostatní:

forma na nanuky
dřívka na nanuky

Příslušenství:

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte mléko a kondenzované mléko.
3. Přidejte pistácie a mletý kardamom. Přiveďte k varu 100°C/ rychlost 2. 
4. V misce stranou smíchejte škrob a 50 ml vody. Přilijte k mléku.
5. Vařte 100°C/ 2 minuty/ rychlost 2.
6. Přidejte mangové pyré a míchejte 5 minut/ rychlost 2.
7. Rozlijte do forem na nanuky a dejte zamrazit.