Mandlové sušenky

Suroviny:
250 g kvalitní čokolády
50 g másla
2 vejce
120 g cukru
75 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli
vanilkový lusk
150 g loupaných mandlí
Příslušenství:
nože
metla
míhací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte 250 g čokolády a 50 g másla.
2. Míchejte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1.
3. Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou.
4. Do čisté nádoby vložte metlu a přidejte 2 vejce a 120 g cukru.
5. Šlehejte 5 minuty / rychlost 4.
6. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, 75 g mouky, lžičku kypřícího prášku, špetku soli a špetku vanilky.
7. Šlehejte 5 minut / rychlost 3.
8. Hotové těsto přesuňte do uzavíratelné nádoby a nechte 30 minut odležet v lednici.
9. Během té doby si připravte mandle na obalení.
10. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte 150 g mandlí a sekejte.
11. Sekejte 3 minuty / rychlost 6.
12. Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky. Ty poté obalte v mandlích a skládejte na plech.
13. Pečte v předehřáté troubě 190 °C / 10 minut (dle velikosti sušenek).