Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

1 plech

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g kvalitní čokolády 
50 g másla 
2 vejce 
120 g cukru 
75 g hladké mouky 
1 lžička kypřícího prášku 
špetka soli 
vanilkový lusk 
150 g loupaných mandlí 

Příslušenství:

nože
metla
míhací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte 250 g čokolády a 50 g másla. 
2. Míchejte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1. 
3. Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou. 
4. Do čisté nádoby vložte metlu a přidejte 2 vejce a 120 g cukru. 
5. Šlehejte 5 minuty / rychlost 4. 
6. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, 75 g mouky, lžičku kypřícího prášku, špetku soli a špetku vanilky. 
7. Šlehejte 5 minut / rychlost 3. 
8. Hotové těsto přesuňte do uzavíratelné nádoby a nechte 30 minut odležet v lednici. 
9. Během té doby si připravte mandle na obalení. 
10. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte 150 g mandlí a sekejte.  
11. Sekejte 3 minuty / rychlost 6. 
12. Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky. Ty poté obalte v mandlích a skládejte na plech. 
13. Pečte v předehřáté troubě 190 °C / 10 minut (dle velikosti sušenek).