Makové linecké

Suroviny:
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g cukru
špetka citrónové kůry
1-2 žloutky
3 lžíce mletého máku
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 140 g povoleného másla, 70 g cukru, 1-2 žloutky a špetku citrónové kůry.
3. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
4. Přidejte 3 lžíce mletého máku.
5. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
6. Dopracujte ručně a dejte do lednice chladit na 2 hodiny.
7.Rozválejte těsto a vykrájejte oblíbené tvary.
8. Pečte na vymazaném plecho do růžova na 180 °C.
9. Hotové linecké slepujte oblíbenou marmeládou nebo povidly.