Losos v kokosové omáčce

Suroviny:
300 g tagliatell uvařených dle návodu
4 filety lososa po 150 g
OMÁČKA:
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužku česneku
250 g listového špenátu
400 ml kokosového mléka
1 dcl vody
1 hrst kopru
sůl, pepř
Příslušenství:
sestava pro vaření v páře
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte 1 l vody.
2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře.
3. Spusťte program pro vaření v páře.
4. Po signalizaci vložte osolené porce lososa.
5. Vařte 15-20 minut dle tloušťky filetu.
6. Dejte stranou.
7. Připravte si omáčku.
8. Do nádoby vložte nože.
9. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
10. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku.
11. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
12. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
13. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
14. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
15. Přidejte 250 g listového špenátu a 1 dcl vody.
16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Přidejte 400 ml kokosového mléka, sůl a pepř dle chuti.
18. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
19. Ručně promíchejte s uvařenými těstovinami.
20. Posypte 1 hrstí nasekaného kopru.
21. Servírujte spolu s lososem.