Losos v kokosové omáčce

Losos v kokosové omáčce

4 porce

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g tagliatell uvařených dle návodu  
4 filety lososa po 150 g  
 
OMÁČKA:
4 lžíce olivového oleje  
1 cibule  
3 stroužku česneku  
250 g listového špenátu  
400 ml kokosového mléka  
1 dcl vody  
1 hrst kopru  
sůl, pepř

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře  
nože  

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte 1 l vody.  
2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře.  
3. Spusťte program pro vaření v páře.  
4. Po signalizaci vložte osolené porce lososa.  
5. Vařte 15-20 minut dle tloušťky filetu.  
6. Dejte stranou.  
7. Připravte si omáčku.  
8. Do nádoby vložte nože.  
9. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
10. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku.  
11. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
12. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.  
13. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
14. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
15. Přidejte 250 g listového špenátu a 1 dcl vody.  
16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
17. Přidejte 400 ml kokosového mléka, sůl a pepř dle chuti.  
18. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
19. Ručně promíchejte s uvařenými těstovinami.  
20. Posypte 1 hrstí nasekaného kopru.  
21. Servírujte spolu s lososem.