Linecké cukroví

Suroviny:
150 g hladké mouky
100 g povoleného másla
50 g cukru moučka
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek
špetka nastrouhané citrónové kůry
marmeláda
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 150 g hladké mouky, 100 g povoleného másla, 50 g cukru moučka, ½ balení vanilkového cukru, 1 žloutek a špetku nastrouhané citrónové kůry.
3. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
4. Vzniklé těsto přendejte do uzavíratelné krabičky.
5. Dejte přes noc odležet do lednice.
6. Další den vyválejte těsto a vykrojte z něj oblíbené tvary.
7. Přendejte na vymazaný plech.
8. Pečte na 180 °C do růžova.
9. Upečené vychladlé cukroví slepujte marmeládou.