Langoše

Suroviny:
250 g mléka
1 čajová lžička cukru
30 g čerstvého droždí
150 g bílého jogurtu
500 g hladké mouky
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžičky soli
25 g česneku
100 g oleje
Sýr, kečup nebo tatarka dle chuti
Příslušenství:
nože
metla
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože. Vložte lžičku cukru, 250 g mléka, 30 g droždí. Nechte odpočinout cca 7 minut, dokud nevzejde kvásek.
2. Zvolte 2 min/ 37°C/rychlostí 1
3. Vyměňte nože za metlu. Přidejte 500 g mouky, 150 g jogurtu, lžičku jedlé sody a sůl. Nechejte uhníst těsto.
4. Nechte hníst 3 min / rychlostí 2.
5. Zaprašte moukou a nechte kynout 40 min v nádobě.
6. Těsto rozdělte na 12 ks a nechte kynout dalších 15-20 minut na pomoučeném plechu.
7. Do nádoby vložte opět nože.
8. Vložte 25 g česneku, 100 g oleje a lžičku soli.
9. Mixujte 10 sec / rychlostí 7.
10. V pánvi rozehřejte vetší vrstvu oleje a smažte langoše z obou stran do zlatova.
11. Ještě horké langoše potřete česnekem utřeným se solí. Podávejte s čímkoli, co máte rádi - sýr, kečup, tatarská omáčka.