Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

Suroviny:
TĚSTO:
130 g hladké mouky
120 g polohrubé mouky
13 g droždí
115 ml vlažného mléka
1 lžička cukru krupice
1/2 lžičky citrónové kůry
45 g povoleného másla
1 žloutek
40 g třtinového cukru
1 vejce k potření
NÁPLŇ:
150 g tvarohu
1 menší vejce
20 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového pudinku
hrst rozinek
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 115 ml vlažného mléka, 13 g droždí a 1 lžičku cukru krupice.
3. Šlehejte 2 minuty / 37 °C / rychlost 1.
4. Nechte vzejít kvásek 15-20 minut.
5. Přidejte 40 g třtinového cukru, 1 žloutek a 1/2 lžičky citronové kůry, 130 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky a 45 g povoleného másla.
6. Vypracujte těsto - šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
7. Nechte těsto vykynout do zdvojnásobení objemu.
8. Připravte si náplň.
9. Do nádoby vložte metlu.
10. Přidejte 150 g tvarohu a 1 menší vejce.
11. Přidejte 20 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.
12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
13. Z vykynutého těsta vytvarujte 9-12 bochánků.
14. Každý bochánek naplňte tvarohovou náplní a zabalte.
15. Dle fantazie přidejte z těsta ouška a ocásek.
16. Čumáček vytvořte vtlačením rozinky.
17. Myšky nechte ještě 20 minut kynout a potřete rozšlehaným vejcem.
18. Pečte na 160 °C do zlatova.