Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

9-12 kusů

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
130 g hladké mouky   
120 g polohrubé mouky   
13 g droždí   
115 ml vlažného mléka   
1 lžička cukru krupice   
1/2 lžičky citrónové kůry   
45 g povoleného másla   
1 žloutek   
40 g třtinového cukru   
1 vejce k potření   
  
NÁPLŇ:  
150 g tvarohu   
1 menší vejce   
20 g moučkového cukru   
1 lžíce vanilkového pudinku   
hrst rozinek

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.   
2. Přidejte 115 ml vlažného mléka, 13 g droždí a 1 lžičku cukru krupice.   
3. Šlehejte 2 minuty / 37 °C / rychlost 1.   
4. Nechte vzejít kvásek 15-20 minut.   
5. Přidejte 40 g třtinového cukru, 1 žloutek a 1/2 lžičky citronové kůry, 130 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky a 45 g povoleného másla.   
6. Vypracujte těsto - šlehejte 3 minuty / rychlost 2.   
7. Nechte těsto vykynout do zdvojnásobení objemu.   
8. Připravte si náplň.   
9. Do nádoby vložte metlu.   
10. Přidejte 150 g tvarohu a 1 menší vejce.  
11. Přidejte 20 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.   
12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.   
13. Z vykynutého těsta vytvarujte 9-12 bochánků.   
14. Každý bochánek naplňte tvarohovou náplní a zabalte.   
15. Dle fantazie přidejte z těsta ouška a ocásek.   
16. Čumáček vytvořte vtlačením rozinky.   
17. Myšky nechte ještě 20 minut kynout a potřete rozšlehaným vejcem.   
18. Pečte na 160 °C do zlatova.