Kynuté lívance

Suroviny:
500 ml mléka
300 g polohrubé mouky
20 g droždí
30 g třtinového cukru
1 lžíce másla
2 vejce
1/2 lžičky nastrouhané kůry z citrónu
tuk na pečení
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte mléko a zahřejte 2 minuty / 50 °C / rychlost 1.
3. Přidejte kvasnice, 30 g cukru a 80 g mouky.
4. Nechte vzejít kvásek 15 minut. Poté přidejte zbytek mouky, lžíci másla, 2 vejce a 1/2 lžičky citronové kůry.
5. Hněťte těsto 2 minuty / rychlost 2.
6. Nechte kynout 10–15 minut.
7. Rozehřejte tuk na pánvi a smažte malé lívance do zlatova.