Kynuté lívance

Kynuté lívance

4 porce

42 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 ml mléka 
300 g polohrubé mouky 
20 g droždí 
30 g třtinového cukru 
1 lžíce másla 
2 vejce 
1/2 lžičky nastrouhané kůry z citrónu 
tuk na pečení

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte mléko a zahřejte 2 minuty / 50 °C / rychlost 1. 
3. Přidejte kvasnice, 30 g cukru a 80 g mouky. 
4. Nechte vzejít kvásek 15 minut. Poté přidejte zbytek mouky, lžíci másla, 2 vejce a 1/2 lžičky citronové kůry.  
5. Hněťte těsto 2 minuty / rychlost 2. 
6. Nechte kynout 10–15 minut. 
7. Rozehřejte tuk na pánvi a smažte malé lívance do zlatova.