Kynuté koláče s jablky a drobenkou

Kynuté koláče s jablky a drobenkou

2 plechy

45 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

TĚSTO:
300 g polohrubé mouky
100 g povoleného másla
50 g cukru krupice
125 ml mléka
20 g droždí
1 vejce
špetka soli
špetka citrónové kůry

 

NÁPLŇ:
3 jablka
1/2 lžičky skořice
50 g cukru

DROBENKA:
200 g hrubé mouky
100 g cukru moučka
100 g másla
1 žloutek

Příslušenství:

sestava na strouhání
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
2. Oloupejte 3 jablka a strouhejte rychlostí 6. 
3. Nastrouhaná jablka dejte stranou a posypte ½ lžičkou skořice a 50 g cukru.
4. Do nádoby vložte metlu.
5. Přidejte 200 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla a 1 žloutek. 
6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 4.  
7. Drobenku dejte stranou.  
8. Do nádoby vložte metlu.. 
9. Přidejte 125 ml mléka, 50 g cukru krupice a 20 g droždí.  
10. Zahřívejte 5 minut / 37 °C / rychlost 1.   
11. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.  
12. Přidejte 1 vejce, 100 g povoleného másla a špetku citrónové kůry. 
13. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.  
14. Přidejte 300 g polohrubé mouky a špetku soli.  
15. Šlehejte 5 minut / rychlost 2.  
16. Těsto přendejte na vál a dopracujte v hladké pružné těsto.  
17. Vyválejte plát silný cca 7 mm.  
18. Vykrojte čtverce cca 5x5 cm a naplňte jablkovou náplní.  
19. Rohy čtverce přitiskněte k sobě a posypte drobenkou.  
20. Pečte 15 minut / 170 °C.