Kynuté koláče s jablky a drobenkou

Suroviny:
TĚSTO:
300 g polohrubé mouky
100 g povoleného másla
50 g cukru krupice
125 ml mléka
20 g droždí
1 vejce
špetka soli
špetka citrónové kůry
NÁPLŇ:
3 jablka
1/2 lžičky skořice
50 g cukru
DROBENKA:
200 g hrubé mouky
100 g cukru moučka
100 g másla
1 žloutek
Příslušenství:
sestava na strouhání
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
2. Oloupejte 3 jablka a strouhejte rychlostí 6.
3. Nastrouhaná jablka dejte stranou a posypte ½ lžičkou skořice a 50 g cukru.
4. Do nádoby vložte metlu.
5. Přidejte 200 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla a 1 žloutek.
6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 4.
7. Drobenku dejte stranou.
8. Do nádoby vložte metlu..
9. Přidejte 125 ml mléka, 50 g cukru krupice a 20 g droždí.
10. Zahřívejte 5 minut / 37 °C / rychlost 1.
11. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
12. Přidejte 1 vejce, 100 g povoleného másla a špetku citrónové kůry.
13. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
14. Přidejte 300 g polohrubé mouky a špetku soli.
15. Šlehejte 5 minut / rychlost 2.
16. Těsto přendejte na vál a dopracujte v hladké pružné těsto.
17. Vyválejte plát silný cca 7 mm.
18. Vykrojte čtverce cca 5x5 cm a naplňte jablkovou náplní.
19. Rohy čtverce přitiskněte k sobě a posypte drobenkou.
20. Pečte 15 minut / 170 °C.