Kynuté kapsy se zelím a slaninou

Kynuté kapsy se zelím a slaninou

3 plechy

80 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

TĚSTO:
500 g hladké mouky
špetka soli
150 ml rozpuštěného sádla
400 ml piva
40 g droždí
1 žloutek

NÁPLŇ:
1 lžička kmínu
200 g slaniny

300 g kysaného zelí

Příslušenství:

míchací hák
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Přidejte 200 g slaniny nakrájené na kostičky a 1 lžičku kmínu.  
3. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
4. Přidejte 300 g kysaného zelí a ručně promíchejte.  
5. Hotovou náplň dejte stranou.  
6. Do nádoby vložte metlu.  
7. Přidejte 400 ml piva a 40 g droždí.  
8. Šlehejte 15 sekund / rychlost 2.  
9. Přidejte 1 žloutek, 150 ml rozpuštěného sádla, špetku soli a 500 g hladké mouky.  
10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.  
11. Pak dopracujte ručně v hladké a pružné těsto.  
12. Vyválejte tenký plát a vykrojte kolečka.  
13. Plňte náplní, poté uzavřete do kapsy a potřete vajíčkem.  
14. Pečte na 170 °C dozlatova.