Kynuté kapsy se zelím a slaninou

Suroviny:
TĚSTO:
500 g hladké mouky
špetka soli
150 ml rozpuštěného sádla
400 ml piva
40 g droždí
1 žloutek
NÁPLŇ:
1 lžička kmínu
200 g slaniny
300 g kysaného zelí
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 200 g slaniny nakrájené na kostičky a 1 lžičku kmínu.
3. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 300 g kysaného zelí a ručně promíchejte.
5. Hotovou náplň dejte stranou.
6. Do nádoby vložte metlu.
7. Přidejte 400 ml piva a 40 g droždí.
8. Šlehejte 15 sekund / rychlost 2.
9. Přidejte 1 žloutek, 150 ml rozpuštěného sádla, špetku soli a 500 g hladké mouky.
10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.
11. Pak dopracujte ručně v hladké a pružné těsto.
12. Vyválejte tenký plát a vykrojte kolečka.
13. Plňte náplní, poté uzavřete do kapsy a potřete vajíčkem.
14. Pečte na 170 °C dozlatova.