Kynutá vánočka

Suroviny:
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
100 g cukr krystal
200 g změklého másla
250 ml mléka
1 kostka droždí
2 žloutky
špetka citrónové kůry
1 lžíce rumu
vejce na potření
hrst mandlových lupínků
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Vložte 250 ml mléka, 100 g cukru a 1 kostku droždí.
3. Zahřejte na 10 minut/ 45 °C/ rychlost 1.
4. Přidejte 300 g pol. mouky, 300 hl. mouky, 200 g másla, 2 žloutky, špetku citronové kůry, a lžíci rumu.
5. Šlehejte 15 sekund/ rychlost 1.
6. Prohněťte v rukou a dejte těsto na teplé místo.
7. Po zdvojnásobení objemu těsto rozdělte na devět dílů a upleťte vánočku.
8. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi.
9. Dejte péct na 45 min/ 160 °C.