Kynutá bábovka s mákem

Suroviny:
TĚSTO:
450 g hladké mouky
50 g sušených meruněk
50 g sušených brusinek
100 g vlašských ořechů
250 ml mléka
100 g povoleného másla
80 g cukru krupice
20 g droždí
2 vejce
špetka soli
špetka mletého kardamomu
mandlové lupínky na vysypání
POLEVA:
100 g moučkového cukru
20 ml rumu
10 g máku
10 ml oleje
Příslušenství:
míchací hák
nože
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 100 g vlašských ořechů a sekejte 40 sekund / rychlost 6.
3. Přidejte 50 g sušených meruněk a 50 g sušených brusinek a sekejte 30 sekund / rychlost 6.
4. Směs dejte stranou.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 250 ml mléka, 80 g cukru krupice a 20 g droždí.
7. Zahřívejte 5 minut / 37 °C / rychlost 1.
8. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
9. Přidejte 2 vejce, 100 g povoleného másla a špetku mletého kardamomu.
10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
11. Přidejte 450 g hladké mouky a špetku soli.
12. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
13. Přidejte rozsekané ořechy a sušené ovoce.
14. Propracujte ručně a dejte stranou kynout na 2 hodiny.
15. Po hodině přendejte do vymazané formy vysypané mandlovými lupínky.
16. Dejte péct na 60 minut / 170 °C.
17. Do nádoby vložte metlu.
18. Přidejte 100 g moučkového cukru, 20 ml rumu, 10 g máku a 10 ml oleje.
19. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.
20. Po vychladnutí bábovku polejte polevou.