Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

4 porce

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3 stroužky česneku
30 g cibule, menší
100 g kuřecích jater
1 kus žloutku
1 čajová lžička sušené majoránky
1 špetka mletého černého pepře
10 polévkových lžic strouhanky
5 kusů kuřecích křídel nebo cca 100 g drůbek
2 kusy mrkve
1 kořen petržele
1 kus celeru, střední velikost
1 čajová lžička soli
1 kus kuřecího bujónu
1,5 litry vody

Příslušenství:

sekací nože
mísa na vaření v páře

Postup:

Játrové knedlíčky 
1. Do nádoby vložte 3 stroužky česneku, 30 g cibule a sekejte 5 sekund / rychlost 5. 
2. Přidejte 100 g kuřecích jater a sekejte 10 sekund / rychlost 7.
3. Přidejte 1 žloutek, 1 lžičku majoránku, špetku mletého černého pepře, 10 lžic strouhanky, 1/2 lžičky soli a míchejte 10 sekund / rychlost 3.
4. Vyjměte hmotu z nádoby, vytvarujte knedlíčky a pokládejte do nádoby na vaření v páře.

Polévka
1. Do nádoby vložte 5 kuřecích křidélek nebo 100 g drůbek, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu (2 mrkve, 1 petržel, 1 celer), 1/2 lžičky soli, 1 kuřecí bujón, nalejte 1,5 l vody a vařte 45 minut / 100 °C / rychlost 1.
2. Na víko položte nádobu s knedlíčky.
3. Přeceďte uvařená křidélka či drůbky a oberte maso, které si můžete přidat do polévky.