Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

4 porce

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3 stroužky česneku
30 g cibule, menší
100 g kuřecích jater
1 kus žloutku
1 čajová lžička sušené majoránky
1 špetka mletého černého pepře
10 polévkových lžic strouhanky
5 kusů kuřecích křídel nebo cca 100 g drůbek
2 kusy mrkve
1 kořen petržele
1 kus celeru, střední velikost
1 čajová lžička soli
1 kus kuřecího bujónu
1,5 litry vody

Příslušenství:

sekací nože
mísa na vaření v páře

Postup:

Játrové knedlíčky 
1. Do mixovací nádoby vložte česnek, cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5. 
2. Přidejte játra a sekejte 10 sek./rychlost 7.
3. Přidejte žloutek, majoránku, pepř, strouhanku, sůl a míchejte 10 sek./rychlost 3.
4. Vyjměte hmotu z nádoby, vytvarujte knedlíčky a pokládejte do nádoby na vaření v páře.

Polévka
1. Do mixovací nádoby vložte kuřecí křidélka nebo drůbky, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, bujón, nalejte vodu a vařte 45 min/100 °C/rychlost 1.
2. Na víko položte nádobu s knedlíčky.
3. Přeceďte uvařená křidélka či drůbky a oberte maso, které si můžete přidat do polévky.