Kuřecí paličky v hoisin omáčce

Kuřecí paličky v hoisin omáčce

3 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

6 kuřecích paliček 
120 ml hoisin omáčky
50 ml sojové omáčky
200 ml vody
2 lžíce třtinového cukru
10 limetkových listů
praženého sezamu
jarní cibulky, 4 lžíce oleje

Příslušenství:

bez nástavce

Postup:

1. Do nádoby dejte 4 lžíce oleje.
2. Zahřejte na 100°C.
3. Do nádoby vložte kuřecí paličky.
4. Restujte 3 minuty/ 100°C a po 1 minutě obraťte maso.
5. Zalijte hoisin omáčkou, sojovou omáčkou a vodou.
6. Přidejte limetkové listy a vařte na 100°C/ 40 minut.
7. Vyjměte hotové maso. A k omáčce přidejte míchací hák.
8. Přidejte cukr a vařte 100°C/ 3 minuty/ rychlost 1.
9. Kuřecí paličky přelijte omáčkou a podávejte s rýží. Posypte nasekanou jarní cibulkou.