Kulajda

Kulajda

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1200 ml vody
1 kus zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
30 g sušených hub
4 ks brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
100 g cibule
trocha kmínu
250 g smetany ke šlehání
30 g hladké mouky
kopr, čerstvý
sůl
3 kusy vejce
2 polévkové lžíce octa
cukr dle chuti

Příslušenství:

sekací nože

Postup:

1. Do nádoby vložte sekací nože. Poté přidejte 100 g cibule a sekejte 6 sekund / rychlost 5.
2. Do nádoby odvažte 1200 ml vody, 4 ks brambor, 30 g sušených hub, 1 bujon, trochu kmínu a vařte doměkka 20 minut / 100 °C /rychlost 1.
3. Na víko postavte mísu na vaření v páře.
4. Vložte do ní syrová vejce a přiklopte víkem. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Rozmíchejte si mouku ve smetaně na šlehání, vlijte do polévky a vařte ještě 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Oloupejte uvařená vejce a rozdělte je do talířů.
7. Do polévky přidejte rozsekaný čerstvý kopr, ocet, cukr a podle chuti sůl a ihned podávejte.