Krůtí v páře s nivovou omáčkou

Suroviny:
500 g krůtích medailonků
sůl, pepř dle chuti
OMÁČKA:
300 ml smetany
200 g nivy
1/2 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Příslušenství:
mělký parní koš
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby nalijte 1 l vody. Nasaďte mělký parní koš pro vaření v páře.
2. Krůtí maso osolte, opepřete a vložte do parního koše.
3. Vařte 20-30 minut dle velikosti medailonků.
4. Připravte si omáčku.
5. Do nádoby vložte nože. Přidejte přepůlenou a oloupanou cibuli.
6. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
8. Přidejte lžíci másla a lžíci mouky.
9. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
10. Přidejte 300 ml smetany.
11. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 2.
12. Přidejte 200 g nastrouhané nivy.
13. Vařte 1 minutu /100 °C / rychlost 2.
14. Dochuťte solí a pepřem.