Krůtí v páře s nivovou omáčkou

Krůtí v páře s nivovou omáčkou

2 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g krůtích medailonků 
sůl, pepř dle chuti 
 
OMÁČKA: 
300 ml smetany 
200 g nivy 
1/2 cibule 
1 lžíce másla 
1 lžíce hladké mouky 
špetka muškátového oříšku 
sůl, pepř

Příslušenství:

mělký parní koš
nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby nalijte 1 l vody. Nasaďte mělký parní koš pro vaření v páře. 
2. Krůtí maso osolte, opepřete a vložte do parního koše. 
3. Vařte 20-30 minut dle velikosti medailonků. 
4. Připravte si omáčku. 
5. Do nádoby vložte nože. Přidejte přepůlenou a oloupanou cibuli. 
6. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
8. Přidejte lžíci másla a lžíci mouky. 
9. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2. 
10. Přidejte 300 ml smetany. 
11. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 2. 
12. Přidejte 200 g nastrouhané nivy. 
13. Vařte 1 minutu /100 °C / rychlost 2. 
14. Dochuťte solí a pepřem.