Krupeto

Krupeto

4 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

350 g krup
1 cibule
2 stroužky česneku
150 ml bílého vína
600 ml kuřecího vývaru
150 g másla
30 ml oleje
100 g strouhaného parmezánu
1 lžíce másla
100 ml smetany

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. 350 g krup dejte na 2 hodiny do studené vody nabobtnat.   
2. Do nádoby vložte nože.  
3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
5. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.  
6. Přidejte 150 g másla a 30 ml oleje.  
7. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
8. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a scezené kroupy.  
9. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Přidejte 150 ml bílého vína.  
11. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
12. Přidejte 600 ml kuřecího vývaru.  
13. Vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1.  
14. Přidejte 100 ml smetany.  
15. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
16. Již nevařte. Vmíchejte 100 g strouhaného parmezánu a 1 lžíci másla.