Krupeto

Suroviny:
350 g krup
1 cibule
2 stroužky česneku
150 ml bílého vína
600 ml kuřecího vývaru
150 g másla
30 ml oleje
100 g strouhaného parmezánu
1 lžíce másla
100 ml smetany
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. 350 g krup dejte na 2 hodiny do studené vody nabobtnat.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
5. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.
6. Přidejte 150 g másla a 30 ml oleje.
7. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a scezené kroupy.
9. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 150 ml bílého vína.
11. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 600 ml kuřecího vývaru.
13. Vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1.
14. Přidejte 100 ml smetany.
15. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
16. Již nevařte. Vmíchejte 100 g strouhaného parmezánu a 1 lžíci másla.