Krkovice s mrkví a hráškem

Krkovice s mrkví a hráškem

4 porce

125 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g krkovice
300 g mrkve
100 g mraženého hrášku
1 lžíce škrobu
400 ml vývaru
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 cibule
6 lžic olivového oleje

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a na půl překrojenou cibuli.
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte na kostky 2*2 cm nakrájených 400 g krkovice.
7. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Zalijte 400 ml vývaru. Přidejte 1 bobkový list a 5 kuliček nového koření.
9. Vyjměte nástavec a vařte 60 minut / 100 °C bez nástavce.
10. Přeceďte omáčku a maso dejte stranou. Omáčku si nechte po ruce.
11. Do nádoby vložte míchací hák.
12. Přidejte 300 g oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
13. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 90 °C / rychlost 1.
14. Přilijte omáčku, ale ponechejte si 100 ml omáčky stranou.
15. Ke 100 ml omáčky stranou přidejte 1 lžíci škrobu a rozmíchejte. Přidejte k omáčce.
16. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Přidejte 100 g mraženého hrášku a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
18. Přidejte maso a podávejte.