Kremrole

Kremrole

1-2 plechy

5 hodin

ověřený recept

 

Suroviny:

MÁSLOVÉ TĚSTO:
250 g másla
100 g hladké mouky

VODOVÉ TĚSTO:
200 g hladké mouky
3 žloutky
6 lžic vlažné vody
1 lžíce octa
špetka soli

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 250 g lehce povoleného másla a 100 g hladké mouky.  
3. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.  
4. Vzniklé těsto zabalte a dejte chladit do lednice.  
5. Do nádoby vložte metlu.  
6. Přidejte 200 g hladké mouky, 3 žloutky, 6 lžic vlažné vody, 1 lžíci octa a špetku soli.  
7. Šlehejte 40 sekund / rychlost 2.  
8. Těsto bude drobivé. Začněte zapracovávat ručně cca 25 minut. Hotové těsto bude pružné.  
9. Z těsta vyválejte plát.  
10. Na plát vyválejte máslové těsto.  
11. Z pravé i levé strany těsto zabalte ke středu. Otočte o 90° a zabalte stejným způsobem.   
12. Hotové těsto dejte na 60 minut chladit.  
13. Pak opakujte překlad. A opět chlaďte.  
14. Překlad opakujte 3x.  
15. Hotové těsto rozválejte na tenký plat.  
16. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.  
17. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.  
18. Dejte péct na 200 °C do zlatova.  
19. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.