Kremrole

Suroviny:
MÁSLOVÉ TĚSTO:
250 g másla
100 g hladké mouky
VODOVÉ TĚSTO:
200 g hladké mouky
3 žloutky
6 lžic vlažné vody
1 lžíce octa
špetka soli
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 250 g lehce povoleného másla a 100 g hladké mouky.
3. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.
4. Vzniklé těsto zabalte a dejte chladit do lednice.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 200 g hladké mouky, 3 žloutky, 6 lžic vlažné vody, 1 lžíci octa a špetku soli.
7. Šlehejte 40 sekund / rychlost 2.
8. Těsto bude drobivé. Začněte zapracovávat ručně cca 25 minut. Hotové těsto bude pružné.
9. Z těsta vyválejte plát.
10. Na plát vyválejte máslové těsto.
11. Z pravé i levé strany těsto zabalte ke středu. Otočte o 90° a zabalte stejným způsobem.
12. Hotové těsto dejte na 60 minut chladit.
13. Pak opakujte překlad. A opět chlaďte.
14. Překlad opakujte 3x.
15. Hotové těsto rozválejte na tenký plat.
16. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.
17. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.
18. Dejte péct na 200 °C do zlatova.
19. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.