Kremrole s pařížskou šlehačkou

Kremrole s pařížskou šlehačkou

2 plechy

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
1 balení listového těsta
1 vejce na potření

ŠLEHAČKA:
200 g hořké čokolády
400 ml smetany ke šlehání

Příslušenství:

míchací hák
metla

Postup:

1. Balení listového těsta rozválejte na tenký plát.  
2. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.  
3. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.  
4. Dejte péct na 200 °C dozlatova.  
5. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.  
6. Do nádoby vložte míchací hák.  
7. Přidejte 200 ml smetany ke šlehání a 200 g hořké čokolády.  
8. Zahřívejte 1 minutu / 50 °C / rychlost 1.  
9. Vzniklou směs dejte chladit.  
10. Do nádoby vložte metlu.  
11. Přidejte zbylých 200 ml smetany ke šlehání a vychladlou směs.  
12. Šlehejte 2–3 minuty / rychlost 3 (do ztuhnutí).  
13. Hotovou šlehačkou plňte trubičky.