Kremeš

Kremeš

1 plech

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 balení máslového listového těsta 
500 ml smetany ke šlehání 
 
KRÉM:
500 ml mléka 
50 g másla 
80 g cukru krupice 
1 lžička vanilkové pasty 
50 g kukuřičného škrobu 
3 žloutky 

Příslušenství:

míchací hák
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. 
2. Přidejte 300 ml mléka a přiveďte k varu 100 °C / rychlost 1. 
3. V misce si mezitím spojte zbylých 200 ml mléka, 80 g cukru, 50 g škrobu a 3 žloutky. 
4. Jakmile začne mléko vřít, přidejte směs z misky. 
5. Vařte 2 minuty /100 °C / rychlost 2. 
6. Přikryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout. 
7. Vyválejte si 2 pláty z listového těsta a každý dejte péct  10–15 minut /180 °C. 
8. Do nádoby vložte metlu a vychladlou směs. 
9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3. 
10. Přidejte 50 g povoleného másla. 
11. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3. 
12. Krém dejte stranou a připravte si šlehačku. 
13. Do nádoby vložte metlu a vychlazenou smetanu. 
14. Šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3. 
15. Na plát listového těsta rovnoměrně natřete žloutkový krém. 
16. Na krém rovnoměrně navrstvěte šlehačku a navrch položte druhý plát listového těsta. 
17. Nechte vychladit v lednici.