Kremeš

Suroviny:
1 balení máslového listového těsta
500 ml smetany ke šlehání
KRÉM:
500 ml mléka
50 g másla
80 g cukru krupice
1 lžička vanilkové pasty
50 g kukuřičného škrobu
3 žloutky
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 300 ml mléka a přiveďte k varu 100 °C / rychlost 1.
3. V misce si mezitím spojte zbylých 200 ml mléka, 80 g cukru, 50 g škrobu a 3 žloutky.
4. Jakmile začne mléko vřít, přidejte směs z misky.
5. Vařte 2 minuty /100 °C / rychlost 2.
6. Přikryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout.
7. Vyválejte si 2 pláty z listového těsta a každý dejte péct 10–15 minut /180 °C.
8. Do nádoby vložte metlu a vychladlou směs.
9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
10. Přidejte 50 g povoleného másla.
11. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
12. Krém dejte stranou a připravte si šlehačku.
13. Do nádoby vložte metlu a vychlazenou smetanu.
14. Šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3.
15. Na plát listového těsta rovnoměrně natřete žloutkový krém.
16. Na krém rovnoměrně navrstvěte šlehačku a navrch položte druhý plát listového těsta.
17. Nechte vychladit v lednici.