Krém z rybího filé

Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
200 g filé
700 ml rybího vývaru
4 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
5 kuliček pepře
1 žloutek
hrst petrželky
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Připravte si jíšku: přidejte 4 lžíce povoleného másla a 2 lžíce hladké mouky.
3. Restujte 3 minuty / 90 °C / rychlost 1.
4. Hotovou jíšku dejte stranou.
5. Do nádoby vložte nože.
6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 200 g rybího filé na kostky.
10. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte 700 ml rybího vývaru a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte uvařenou jíšku, 1 žloutek a lžičku citrónové šťávy.
13. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 2.
14. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
15. Sekejte 40 sekund/ rychlost 6.
16. Dochuťte solí a pepřem.