Krém z rybího filé

Krém z rybího filé

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje 
1 šalotka 
200 g filé 
700 ml rybího vývaru 
4 lžíce másla 
2 lžíce hladké mouky 
5 kuliček pepře 
1 žloutek 
hrst petrželky 
1 lžička citronové šťávy 
sůl, pepř 

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Připravte si jíšku: přidejte 4 lžíce povoleného másla a 2 lžíce hladké mouky.  
3. Restujte 3 minuty / 90 °C / rychlost 1.  
4. Hotovou jíšku dejte stranou.  
5. Do nádoby vložte nože.  
6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku. 
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 200 g rybího filé na kostky.  
10. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte 700 ml rybího vývaru a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.  
12. Přidejte uvařenou jíšku, 1 žloutek a lžičku citrónové šťávy.  
13. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 2.  
14. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
15. Sekejte 40 sekund/ rychlost 6.  
16. Dochuťte solí a pepřem.