Krém z pečeného česneku

Krém z pečeného česneku

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

7 palic česneku
800 ml zeleninového vývaru
2 střední brambory
1 cibule
150 ml smetany na vaření
100 ml vína
8 lžic olivového oleje 
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Na plech dejte 7 překrojených palic česneku a zakápněte 6 lžícemi olivového oleje.  
2. Dejte péct na 15 minut / 180 °C.  
3. Do nádoby vložte nože.  
4. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
5. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
7. Přidejte zbylé 2 lžíce olivového oleje.  
8. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte oloupané stroužky pečeného česneku a 100 ml vína.  
10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte oloupané 2 brambory nakrájené na kostky 2*2 cm a 800 ml zeleninového vývaru.   
12. Vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.  
13. Přidejte 150 ml smetany na vaření, sůl a pepř dle chuti.  
14. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
15. Sekejte 20 sekund / rychlost 5.