Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

3 porce

2 hodiny a 50 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

3 králičí zadní stehna
500 ml králičího vývaru
2 mrkve
2 petržele
1 řapík celeru
1 cibule
1 lžička dijonské hořčice
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
150 ml smetany

1/2 lžičky tymiánu
sůl, pepř

Příslušenství:

varný košík
nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.   
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.   
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.   
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.   
7. Přidejte 2 mrkve, 1 řapík celeru a 2 petržele nakrájené na kostičky a 1/2 lžičky tymiánu.   
8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.   
9. Přidejte 100 ml suchého bílého vína.   
10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.   
11. Přidejte 3 osolená králičí zadní stehna do varného košíku a podlijte 500 ml králičího vývaru.   
13. Vařte 100 minut / 100 °C / rychlost 1.   
14. Vyjměte varný košík s masem.   
15. Přidej 150 ml smetany, 1 lžičku dijonské hořčice a dochuťte solí a pepřem.  
16. Vyjměte míchací hák a vložte nože.   
17. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.