Kopřivová polévka s klobáskou

Kopřivová polévka s klobáskou

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

100 g listů mladých kopřiv
250 g brambor
750 ml zeleninového vývaru
1 klobása
20 ml smetany
250 ml vody
2 lžíce oleje
1 špetka kmínu
sůl

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a 2 lžíce oleje.
3. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Klobásu dejte stranou.
5. Do nádoby přidejte 750 ml zeleninového vývaru a 250 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky 1,5*1,5 cm.
6. Přidejte sůl a špetku kmínu.
7. Vyjměte míchací hák a poté vařte 20 minut / 100 °C / bez nástavce.
8. Vložte nože.
9. Přidejte 250 ml vody a 100 g očištěných listů mladých kopřiv.
10. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Sekejte 1,5 minuty / rychlost 5.
12. Přidejte 20 ml smetany a promíchejte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1.
13. Podávejte s klobáskou.