Koláče za studena

Koláče za studena

2 plechy

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
300 g hladké mouky
50 g hladké mouky na podsypání
65 g cukru
165 g povoleného másla
2 vejce
50 ml mléka
30 g droždí
vejce na potření

NÁPLŇ:

200 g tvarohu
1 vejce
50 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového pudinku

DROBENKA:

100 g hrubé mouky
50 g cukru moučka
50 g másla


povidla dle chuti pod drobenkou
 
 

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 30 g droždí, 50 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.
3. Zahřejte na 2 minuty / 37 °C / rychlost 1.
4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.
5. Přidejte zbylou hladkou mouku a cukr.
6. Přidejte 165 g povoleného másla a 2 vejce.
7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
8. Vyklopte těsto na pracovní vál a vpracujte 50 g mouky k podsypání.
9. Těsto přendejte do misky a přikryjte. Vložte do lednice přes noc.
10. Ráno vyndejte těsto a nechte ještě 1,5 hodiny kynout.
11. Do nádoby přidejte 200 g tvarohu, 1 vejce, 50 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.
12. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
13. Těsto vyválejte na plát silný asi 1 cm a rozkrájejte na 8*8 cm čtverců.
14. Naplňte tvarohovou náplní a vytvarujte kuličky. Vložte na plech vyloženým pečícím papírem.
15. Nechte na plechu kynout 15 minut.
16. Potřete rozšlehaným vejcem a udělejte důlek ve středu koláče.
17. Plňte lžičkou povidel a posypte drobenkou.
18. Pečte 8-10 minut / 190 °C.