Kmínový chléb

Suroviny:
500 g chlebové mouky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
dle chuti semínka
KVÁSEK:
30 ml mléka
1 kostka droždí
1 lžička cukru
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 30 ml mléka, 1 rozdrobenou kostku droždí a 1 lžičku cukru.
3. Šleháme 2-3 minuty / 37 °C / rychlost 2.
4. Nechte 10 minut vzejít kvásek.
5. Přidejte 500 g chlebové mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku kmínu, semínka dle chuti a šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
6. Těsto přendejte na vál a dopracujte ručně, přikryjte a nechte 50-60 minut kynout.
7. Vytvarujte bochník a uprostřed nařízněte do kříže. Potřete vodou a posypte kmínem.
8. Pečte na pečícím papíře na 180 °C / 60-80 minut.