Kefírová buchta

Suroviny:
TĚSTO:
300 g hladké mouky
200 g cukru
500 g kefíru
2 lžičky sody
2 lžíce kakaa
1 vejce
100 g másla
POLEVA:
150 g moučkového cukru
80 g másla
2 lžičky kakaa
3 lžíce rumu (volitelné)
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte vejce a 200 g cukru.
2. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
3. Přidejte 300 g hladké mouky, 500 g kefíru, 2 lžičky sody, 2 lžíce kakaa a 100 g másla.
4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
5. Těsto přendejte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
6. Pečte 30 minut / 180 °C.
7. Připravte si polevu.
8. Do čisté nádoby vložte míchací hák. Vložte 150 g moučkového cukru, 80 g másla a 2 lžíce kakaa. Aby se vám s polevou lépe pracovalo, můžete přidat i 3 lžíce rumu.
9. Zahřívejte 1 minutu / 60 °C / rychlost 2.
10. Přelijte polevou hotovou buchtu. Můžete posypat kakaovými boby.