Kedlubnový krém

Kedlubnový krém

4 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 kedlubny  
2 brambory  
30 g másla  
1 lžíce oleje  
1 l vývaru  
sůl, pepř  
150 ml smetany  
špetka muškátového oříšku  
bylinky na ozdobu 

Příslušenství:

nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 30 g másla a 1 lžíci oleje.  
3. Přidejte na kostičky nakrájené 2 kedlubny a 2 brambory.  
4. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
5. Přidejte 1 l vývaru a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.  
6. Přidejte 150 ml smetany a špetku muškátového oříšku.  
7. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
8. Dochuťte solí a pepřem.   
9. Podávejte posypané bylinkami a opečenou bagetkou.