Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 kedlubny  
1 cibule  
sůl  
kmín  
cukr  
ocet  
1 lžíce sádla

Příslušenství:

sestava na strouhání  
nože
míchací hák
  

Postup:

1. Nádobu uzavřete sestavou na strouhání.   
2. Oloupejte 4 kedlubny a nastrouhejte rychlostí 5.   
3. Dejte stranou.   
4. Do nádoby vložte nože.   
5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
6. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.   
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
8. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.   
9. Přidejte nastrouhané kedlubny, kmín a sůl dle chuti.   
10. Vařte 12 minut / 100 °C / rychlost 1.   
11. Dochuťte cukrem a octem.