Kedlubnová polévka s vejcem

Kedlubnová polévka s vejcem

5-6 porcí

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kedlubna  
1 mrkev  
2 brambory  
2 lžíce másla  
1 lžíce oleje  
1,5 l zeleninového vývaru  
hrst petrželky   
nať z libečku  
sůl, pepř  
1 vejce M

Příslušenství:

míchací hák  

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.   
2. Přidejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla.   
3. Zahřívejte 1 minutu / 90 °C / rychlost 1.   
4. Přidejte na kostky nakrájené 2 brambory, 1 kedlubnu a 1 mrkev.   
5. Restujte 7 minut / 95 °C / rychlost 1.   
6. Přidejte 1,5 l zeleninového vývaru.   
7. Vařte 23 minut / 100 °C / rychlost 1.   
8. Přidejte 1 rozšlehané vejce a vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.   
9. Dochuťte solí a pepřem.   
10. Přidejte najemno nasekanou nať libečku a 1 hrst petržele.