Kedlubnová polévka s vejcem

Suroviny:
1 kedlubna
1 mrkev
2 brambory
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
1,5 l zeleninového vývaru
hrst petrželky
nať z libečku
sůl, pepř
1 vejce M
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla.
3. Zahřívejte 1 minutu / 90 °C / rychlost 1.
4. Přidejte na kostky nakrájené 2 brambory, 1 kedlubnu a 1 mrkev.
5. Restujte 7 minut / 95 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 1,5 l zeleninového vývaru.
7. Vařte 23 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 1 rozšlehané vejce a vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.
9. Dochuťte solí a pepřem.
10. Přidejte najemno nasekanou nať libečku a 1 hrst petržele.