Kedlubnová omáčka s párkem

Suroviny:
2 kedlubny
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
sůl, pepř
600 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
k servírování vařené brambory a opečený párek
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla.
3. Přidejte na kostičky nakrájené 2 kedlubny.
4. Restujte 5 minut / 95 °C / rychlost 1.
5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky.
6. Restujte 2 minuty / 95 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 600 ml mléka a vařte 17 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Dochuťte solí a pepřem.
9. Podávejte s vařeným bramborem a opečeným párkem.