Kedlubnová omáčka s párkem

Kedlubnová omáčka s párkem

3-4 porce

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 kedlubny   
1 lžíce másla 
2 lžíce oleje  
sůl, pepř  
600 ml mléka  
2 lžíce hladké mouky  
k servírování vařené brambory a opečený párek 

Příslušenství:

míchací hák  

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Přidejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla.  
3. Přidejte na kostičky nakrájené 2 kedlubny.  
4. Restujte 5 minut / 95 °C / rychlost 1.  
5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky.  
6. Restujte 2 minuty / 95 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 600 ml mléka a vařte 17 minut / 100 °C / rychlost 1.  
8. Dochuťte solí a pepřem.  
9. Podávejte s vařeným bramborem a opečeným párkem.