Kečup

Kečup

1 lahev

1 hodina

ověřený recept

 

Suroviny:

1,5 l vody
1 kg rajčat
1 jablko
100 g cukru
2 menší cibule 
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje 
1 bobkový list
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření 
2 hřebíčky
špetka skořice

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby nalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu.
2. Spařte a oloupejte rajčata. Vykrojte z nich tvrdé středy.
3. Oloupejte jablko a odstraňte jádřinec.
4. Do nádoby vložte nože. 
5. Sekejte rajčata a jablka 30s/rychlost 4. 
6. Směs si odložte stranou. Oloupejte cibuli a překrojte ji na půlky.
7. Do nádoby vložte nože. 
8. Sekejte cibuli 10s/ rychlost 5.
9. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte olej a cibuli restujte. 
10. Restujte 10minut/100°C/ rychlost 1.
11. Přidejte rajčatovou směs, cukr a koření.
12. Vařte 20-30 minut/100°C/ rychlost 1 do zhoustnutí. 
13. Vyjměte koření.
14. Hotový kečup přendejte do skleniček.