Kečup

Kečup

2 sklenice

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kg rajčat
1,5 l vody

1 jablko
100 g cukru
2 menší cibule 
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje 
1 bobkový list
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření 
2 hřebíčky
špetka skořice

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby nalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu.
2. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat. Vykrojte z nich tvrdé středy.
3. Oloupejte 1 jablko a odstraňte jádřinec.
4. Do nádoby vložte nože. 
5. Sekejte rajčata a jablka 30 sekund / rychlost 4. 
6. Směs si odložte stranou. Oloupejte 2 menší cibule a překrojte na půlky.
7. Do nádoby vložte nože. 
8. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
9. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 2 PL olivového oleje. 
10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte rajčatovou směs, 100 g cukru a koření: 1 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks hřebíčku a 1 špetku skořice.
12. Vařte 20-30 minut / 100 °C / rychlost 1 do zhoustnutí. 
13. Vyjměte koření.
14. Hotový kečup přendejte do skleniček.