Kávové slzy

Kávové slzy

2 plechy

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
200 g hladké mouky  
150 g másla  
2 žloutek  
70 g moučkového cukru  
2 lžičky mleté kávy  
  
KRÉM:   
150 g bílé čokolády  
70 ml smetany ke šlehání  
2 lžíce instantní kávy  
20 g másla

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Vložte veškeré ingredience na těsto: 200 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru a 2 lžičky mleté kávy.  
3. Šlehejte 5 minut / rychlost 1.  
4. Dopracujte těsto ručně a vložte do lednice na 3 hodiny.  
5. Těsto rozválejte a vykrojte slzy.  
6. Vykrojené slzy přendejte na vymazaný plech.  
7. Pečte na 180 °C do zlatova.  
8. Připravte si krém.  
9. Do nádoby vložte metlu.  
10. Přidejte 150 g bílé čokolády nalámané na drobné kousky.  
11. Zalijte 70 ml teplé smetany a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
12. Přidejte 2 lžíce instantní kávy a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
13. Přidejte 20 g másla a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
14. Hotovým krémem spojte kávové slzy.  
15. Spojené kávové slzy polijte čokoládou.