Kávové slzy

Suroviny:
TĚSTO:
200 g hladké mouky
150 g másla
2 žloutek
70 g moučkového cukru
2 lžičky mleté kávy
KRÉM:
150 g bílé čokolády
70 ml smetany ke šlehání
2 lžíce instantní kávy
20 g másla
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Vložte veškeré ingredience na těsto: 200 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru a 2 lžičky mleté kávy.
3. Šlehejte 5 minut / rychlost 1.
4. Dopracujte těsto ručně a vložte do lednice na 3 hodiny.
5. Těsto rozválejte a vykrojte slzy.
6. Vykrojené slzy přendejte na vymazaný plech.
7. Pečte na 180 °C do zlatova.
8. Připravte si krém.
9. Do nádoby vložte metlu.
10. Přidejte 150 g bílé čokolády nalámané na drobné kousky.
11. Zalijte 70 ml teplé smetany a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
12. Přidejte 2 lžíce instantní kávy a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
13. Přidejte 20 g másla a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
14. Hotovým krémem spojte kávové slzy.
15. Spojené kávové slzy polijte čokoládou.