Kaštanovo-houbový krém

Kaštanovo-houbový krém

4 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g jedlých předvařených kaštanů 
1 hrst sušených hub 
0,5 l zeleninového vývaru 
200 ml smetany 
2 lžíce másla 
1 malá cibule 
1/2 lžičky kmínu 
2 snítky tymiánu 
sůl, pepř 

Příslušenství:

Míchací hák
Nože

Postup:

1. Namočte 1 hrst sušených hub cca 1 hodinu před vařením. 
2. Do nádoby vložte nože. 
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou malou cibuli. 
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 5. 
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
6. Přidejte 2 lžíce másla. 
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Přidejte scezené houby, 200 g jedlých předvařených kaštanů, ½ lžičky kmínu a 2 snítky tymiánu. 
9. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
10. Přidejte 0,5 l zeleninového vývaru. 
11. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 
12. Přidejte 200 ml smetany. 
13. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1. 
14. Vyjměte míchací hák a 2 snítky tymiánu. 
15. Vložte nože. 
16. Sekejte 15 sekund / rychlost 5. 
17. Dochuťte solí a pepřem.