Kaštanovo-houbový krém

Suroviny:
200 g jedlých předvařených kaštanů
1 hrst sušených hub
0,5 l zeleninového vývaru
200 ml smetany
2 lžíce másla
1 malá cibule
1/2 lžičky kmínu
2 snítky tymiánu
sůl, pepř
Příslušenství:
Míchací hák
Nože
Postup:
1. Namočte 1 hrst sušených hub cca 1 hodinu před vařením.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou malou cibuli.
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Přidejte 2 lžíce másla.
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte scezené houby, 200 g jedlých předvařených kaštanů, ½ lžičky kmínu a 2 snítky tymiánu.
9. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 0,5 l zeleninového vývaru.
11. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 200 ml smetany.
13. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
14. Vyjměte míchací hák a 2 snítky tymiánu.
15. Vložte nože.
16. Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
17. Dochuťte solí a pepřem.