Kaše z bílých fazolí

Kaše z bílých fazolí

1 miska

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 plechovka bílých fazolí   
1 cibule   
8 stroužků česneku   
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu
1 chilli paprička  
60 ml olivového oleje  
1 lžička dijonské hořčice
40 ml citrónové šťávy
1 hrst kopru
2 uvařené brambory
50 ml smetany

Příslušenství:

nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák  
2. Přidejte 60 ml olivového oleje.
3. Přidejte 8 oloupaných česnekových stroužků v celku a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Vyberte česnek a dejte stranou.
5. Vložte 2 lžíce bílých fazolí z plechovky a smažte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
6. Sceďte. Hotové usmažené fazole dejte stranou na závěrečné posypání a olej po smažení dejte stranou také. 
7. Do nádoby vložte nože. 
8. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli
9. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
10. Přidejte scezený zbytek fazolí z plechovky, 1 chilli papřičku a zbytek oleje (po smažení fazolí).  
11. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1
12. Přidejte 2 pokrájené uvařené brambory, 1 hrst kopru, 40 ml citrónové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice a 8 odložených stroužků česneku.
13. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
14. Pro zjemnění přidejte 50 ml smetany.
15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
16. Posypte 2 lžícemi usmažených fazolí a nasekanými bylinkami.