Kaše z bílých fazolí

Suroviny:
1 plechovka bílých fazolí
1 cibule
8 stroužků česneku
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu
1 chilli paprička
60 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
40 ml citrónové šťávy
1 hrst kopru
2 uvařené brambory
50 ml smetany
Příslušenství:
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák
2. Přidejte 60 ml olivového oleje.
3. Přidejte 8 oloupaných česnekových stroužků v celku a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Vyberte česnek a dejte stranou.
5. Vložte 2 lžíce bílých fazolí z plechovky a smažte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
6. Sceďte. Hotové usmažené fazole dejte stranou na závěrečné posypání a olej po smažení dejte stranou také.
7. Do nádoby vložte nože.
8. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli
9. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
10. Přidejte scezený zbytek fazolí z plechovky, 1 chilli papřičku a zbytek oleje (po smažení fazolí).
11. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 2 pokrájené uvařené brambory, 1 hrst kopru, 40 ml citrónové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice a 8 odložených stroužků česneku.
13. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
14. Pro zjemnění přidejte 50 ml smetany.
15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
16. Posypte 2 lžícemi usmažených fazolí a nasekanými bylinkami.