Kapustnice se švestkami

Suroviny:
1 cibule
1 brambora
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce cukru krupice
1 l zeleninového vývaru
500 g kysaného zelí
30 g sušených hub
50 g sušených švestek
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
sůl, pepř
NA DOZDOBENÍ
zakysaná smetana
hrst nasekané petrželky
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
6. Restujte 8 minut / 90 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 1 lžíci mleté sladké papriky.
8. Vařte 30 sekund / 90 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 1 l zeleninového vývaru, 500 g kysaného zelí, 30 g sušených hub, 50 g sušených švestek a zbylé koření: 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a 5 kuliček pepře.
10. Přidejte 1 jemně nastrouhanou bramboru.
11. Vařte 50 minut / 80 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 2 lžíce cukru krupice.
13. Vařte 10 minut / 80 °C / rychlost 1.
14. Dochuťte solí a pepřem.
15. Na dozdobení použijte zakysanou smetanu a hrst nasekané petrželky.