Kapří guláš

Kapří guláš

4 porce

80 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

600 g kapřího masa bez kostí
2 cibule
4 lžíce oleje
1,5 lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
400 ml zeleninového vývaru
hrst petrželky
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák 
varný košík

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 2 oloupané a přepůlené cibule.  
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
6. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, 1,5 lžičky sladké papriky a osolených 600 g kapřího masa bez kostí.  
7. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
8. Kapří maso vložte do varného košíku a košík připevněte na nádobu.  
9. Podlijte 400 ml zeleninového vývaru a vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Vyjměte varný košík.  
11. Stranou dobře promíchejte 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící zakysané smetany a přidejte do omáčky.  
12. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
13. Přidejte rybí maso.  
14. Dochuťte solí a pepřem a posypte hrstí nasekané petrželky.