Kambala se salátem z lichořeřišnice

Kambala se salátem z lichořeřišnice

2 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 porce kambaly
2 plátky másla

Salát
50 g baby špenátu
50 g listů a květů lichořeřišnice
100 g cherry rajčat
1 avokádo
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

Mělký parní koš

Postup:

1.    Do nádoby vlijte 1 litr vody.
2.    Nádobu uzavřete mělkým parním košem pro vaření v páře.
3.    Připravte si 2 porce kambaly, osolte ji a opepřete.
4.    Spusťte program vaření v páře a po signalizaci vložte kambalu s plátkem másla do koše pro vaření v páře.
5.    Vařte 15 minut na střední stupeň.
6.    Připravte si salát.
7.    Smíchejte 50 g špenátu, 50 g listů a květů lichořeřišnice, nakrájené avokádo, lžíci citronové šťávy, 4 lžíce oleje a dochuťte solí a pepřem.