Kachní paštika na červeném víně

Suroviny:
400 g kachních jater
150 ml suchého červeného vína
150 g másla
1 lžička tymiánu
50 g pistácií
1 šalotka
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 šalotku.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 50 g másla.
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 400 g kachních jater a 1 lžičku tymiánu.
8. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 150 ml suchého červeného vína.
10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
12. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
13. Po 20 sekundách setřete stěrkou ke středu a opakujte.
14. Přidejte 100 g rozpuštěného másla, 50 g pistácií a sůl a pepř dle chuti.
15. Ručně promíchejte a plňte do skleniček.