Kachní paštika na červeném víně

Kachní paštika na červeném víně

10 skleniček

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g kachních jater
150 ml suchého červeného vína
150 g másla
1 lžička tymiánu
50 g pistácií
1 šalotka
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 šalotku.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 50 g másla.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 400 g kachních jater a 1 lžičku tymiánu.  
8. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 150 ml suchého červeného vína.   
10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
12. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
13. Po 20 sekundách setřete stěrkou ke středu a opakujte.  
14. Přidejte 100 g rozpuštěného másla, 50 g pistácií a sůl a pepř dle chuti.  
15. Ručně promíchejte a plňte do skleniček