Játra na cibulce

Játra na cibulce

4 porce

25 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g očištěných jater
2 cibule
1 lžíce kukuřičného škrobu
100 ml vody
snítka tymiánu
2 lžíce sádla
1 lžička másla
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupané a přepůlené 2 cibule.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.  
5. Přidejte 2 lžíce sádla.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte pokrájených 400 g očištěných jater a snítku tymiánu.  
8. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 1 lžíci kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 100 ml vody.  
10. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte pro zjemnění 1 lžičku másla. Již nevařte, pouze dochuťte solí a pepřem a promíchejte.