Jarní bylinková polévka

Suroviny:
4 hrsti jarních bylinek (baby špenát, jarní cibulka, mladé kopřivy, jahodí, řapík, libeček, pažitka, petrželka apod.)
2 lžíce másla
0,5 l vývaru
300 ml smetany na vaření
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 4 hrsti jarních bylinek (baby špenát, jarní cibulka, mladé kopřivy, jahodí, řapík, libeček, pažitka, petrželka apod.).
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
4. Přidejte 2 lžíce másla.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 0,5 litru vývaru.
8. Vařte 10 minut /100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 300 ml smetany na vaření.
10. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.