Jahodový pohár

Jahodový pohár

3-4 poháry

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

DROBENKA: 
60 g másla 
50 g hnědého cukru 
60 g sekaných mandlí 
60 g hladké mouky 
špetka soli 
 
KRÉM:
200 g mascarpone 
250 ml smetany ke šlehání 
30 g cukr moučka 
100 g jahod 
 
150 g jahod do pohárů

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 60 g másla, 50 g hnědého cukru, 60 g mandlí, 60 g mouky a špetku soli. Šlehejte. 
2. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4. 
3. Nasypte na plech s pečícím papírem. 
4. Pečte 10–15 minut / 180 °C. 
5. Připravte si krém. 
6. Do nádoby vložte metlu.  
7. Přidejte 200 g mascarpone, 250 ml smetany a 30 g cukru. 
8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4. 
9. Přidejte pokrájené jahody a šlehejte 1 minutu / rychlost 4. 
10. Vrstvěte do pohárku drobenku, čerstvé jahody a krém.