Jahodový pohár

Suroviny:
DROBENKA:
60 g másla
50 g hnědého cukru
60 g sekaných mandlí
60 g hladké mouky
špetka soli
KRÉM:
200 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
30 g cukr moučka
100 g jahod
150 g jahod do pohárů
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 60 g másla, 50 g hnědého cukru, 60 g mandlí, 60 g mouky a špetku soli. Šlehejte.
2. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4.
3. Nasypte na plech s pečícím papírem.
4. Pečte 10–15 minut / 180 °C.
5. Připravte si krém.
6. Do nádoby vložte metlu.
7. Přidejte 200 g mascarpone, 250 ml smetany a 30 g cukru.
8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
9. Přidejte pokrájené jahody a šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
10. Vrstvěte do pohárku drobenku, čerstvé jahody a krém.