Jahodový cheesecake

Suroviny:
KORPUS:
200 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
1. KRÉM:
250 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
120 g moučkového cukru
3 vejce
2. KRÉM:
250 g mascarpone
450 g jahod
2 lžíce moučkového cukru
1 želatina za studena (dle návodu na 600 ml tekutiny) / 1 balení želatinových plátků
Příslušenství:
nože
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 200 g máslových sušenek.
3. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
4. Přidejte 100 g rozpuštěného másla.
5. Sekejte 30 sekund / rychlost 2.
6. Sušenkové těsto vtlačte na dno dortové formy o průměru 24 cm. Dejte chladit.
7. Do nádoby vložte metlu.
8. Přidejte 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu a 120 g moučkového cukru.
9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
10. Po jednom přidávejte 3 vejce a vždy šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
11. A poté šlehejte vše ještě 1 minutu / rychlost 3.
12. Nalijte na sušenkové těsto a pečte 15 minut / 180 °C.
13. Poté stáhněte na 130 °C a pečte ještě 30 minut. Nechte vychladnout v troubě a přendejte na 3 hodiny do lednice.
14. Do nádoby vložte nože a přidejte 350 g očištěných jahod.
15. Sekejte 20 sekund / rychlost 4.
16. Přidejte 1 sáček želatiny nebo 6 plátků želatiny.
17. Nechte nabobtnat 10 minut.
18. Zahřejte 50 °C / 2 minuty / rychlost 1.
19. Přidejte 250 g mascarpone a 2 lžíce moučkového cukru.
20. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
21. Hotovou směs navrstvěte na upečenou vrstvu a posypte 100 g jahod nakrájených na kostičky.
22. Dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny.