Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

1 dort

105 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

KORPUS:  
200 g máslových sušenek  
100 g rozpuštěného másla  
   
1. KRÉM:  
250 g mascarpone  
250 g tučného tvarohu  
120 g moučkového cukru  
3 vejce  
   
2. KRÉM:  
250 g mascarpone  
450 g jahod  
2 lžíce moučkového cukru  
1 želatina za studena (dle návodu na 600 ml tekutiny) / 1 balení želatinových plátků

Příslušenství:

nože  
metla  
  

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.   
2. Přidejte 200 g máslových sušenek.   
3. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.   
4. Přidejte 100 g rozpuštěného másla.   
5. Sekejte 30 sekund / rychlost 2.   
6. Sušenkové těsto vtlačte na dno dortové formy o průměru 24 cm. Dejte chladit.   
7. Do nádoby vložte metlu.   
8. Přidejte 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu a 120 g moučkového cukru.   
9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.    
10. Po jednom přidávejte 3 vejce a vždy šlehejte 30 sekund / rychlost 3.   
11. A poté šlehejte vše ještě 1 minutu / rychlost 3.   
12. Nalijte na sušenkové těsto a pečte 15 minut / 180 °C.   
13. Poté stáhněte na 130 °C a pečte ještě 30 minut. Nechte vychladnout v troubě a přendejte na 3 hodiny do lednice.   
14. Do nádoby vložte nože a přidejte 350 g očištěných jahod.   
15. Sekejte 20 sekund / rychlost 4.   
16. Přidejte 1 sáček želatiny nebo 6 plátků želatiny.   
17. Nechte nabobtnat 10 minut.   
18. Zahřejte 50 °C / 2 minuty / rychlost 1.   
19. Přidejte 250 g mascarpone a 2 lžíce moučkového cukru.   
20. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.   
21. Hotovou směs navrstvěte na upečenou vrstvu a posypte 100 g jahod nakrájených na kostičky.   
22. Dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny.