Jahodová marmeláda s mátou

Jahodová marmeláda s mátou

10 sklenic

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kg očištěných jahod
1 kg cukru 
1 želírovací cukr na 1 kg ovoce 
1 velká hrst máty

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 kg očištěných jahod a sekejte 40 sekund / rychlost 2.  
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
4. Přidejte 1 kg cukru a 1 želírovací cukr.  
5. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
6. Přidejte 1 velkou hrst najemno nasekané máty a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Ještě teplou marmeládou plňte čisté sklenice a ihned uzavřete.