Jablková roláda

Jablková roláda

1 roláda

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
3 vejce  
100 g cukru krystalu  
120 g hladké mouky  
1 lžička kypřícího prášku  
4 vetší jablka  
1 skořicový cukr  
  
NÁPLŇ:  

250 g mascarpone  
250 ml šlehačky 31% 

Příslušenství:

Sestava na strouhání
Metla
Stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.  
2. Rychlostí 5 strouhejte čtyři oloupaná jablka.  
3. Nastrouhaná jablka dejte stranou.  
4. Do nádoby vložte metlu.  
5. Přidejte 3 vejce a 100 g cukru krystalu.  
6. Šlehejte 8-9 minut / rychlost 3.  
7. Stranou si smíchejte 120 g hladké mouky a 1 lžičku kypřícího prášku.  
8. Přisypejte mouku s kypřícím práškem do nádoby a šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
9. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete nastrouhaná jablka a posypte 1 skořicovým cukrem.  
10. Nalijte těsto na jablka a rozetřete stěrkou.  
11. Pečte na 180 °C / 15-20 minut.  
12. Po upečení roládu přikryjte druhým pečícím papírem nebo utěrkou a roládu překlopte (aby jablka po srolování byla uvnitř rolády).  
13. Do nádoby vložte metlu.  
14. Přidejte 250 g mascarpone a 250 ml smetany ke šlehání.  
15. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.   
16. Potřete vychladlou roládu krémem a srolujte.