Jablková roláda

Suroviny:
TĚSTO:
3 vejce
100 g cukru krystalu
120 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
4 vetší jablka
1 skořicový cukr
NÁPLŇ:
250 g mascarpone
250 ml šlehačky 31%
Příslušenství:
Sestava na strouhání
Metla
Stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.
2. Rychlostí 5 strouhejte čtyři oloupaná jablka.
3. Nastrouhaná jablka dejte stranou.
4. Do nádoby vložte metlu.
5. Přidejte 3 vejce a 100 g cukru krystalu.
6. Šlehejte 8-9 minut / rychlost 3.
7. Stranou si smíchejte 120 g hladké mouky a 1 lžičku kypřícího prášku.
8. Přisypejte mouku s kypřícím práškem do nádoby a šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
9. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete nastrouhaná jablka a posypte 1 skořicovým cukrem.
10. Nalijte těsto na jablka a rozetřete stěrkou.
11. Pečte na 180 °C / 15-20 minut.
12. Po upečení roládu přikryjte druhým pečícím papírem nebo utěrkou a roládu překlopte (aby jablka po srolování byla uvnitř rolády).
13. Do nádoby vložte metlu.
14. Přidejte 250 g mascarpone a 250 ml smetany ke šlehání.
15. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
16. Potřete vychladlou roládu krémem a srolujte.